Norway

Syke trenger inntekter – og verdigheten i behold

Vi samler opp avisens kortinnlegg i spalten «Kort sagt». Her er dagens innlegg.
Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Ni organisasjoner får mer støtte til jul. Hva med å fikse problemet? Nå må fattige gå på fattighuset. Nei, vent. Det var på 1800-tallet det var sånn. Eller?

Fattigdom er skambelagt. Syke trenger inntekter – og verdigheten i behold. Mange på lave ytelser må utlevere sjelen sin for å få støtte fra Nav. Folk får beskjed om å flytte i telt og grille mat. I vårt rike land.

Syke har ikke krefter til ekstravagante liv. De ønsker et tilfredstillende liv for seg og familien uten problemer i høytider og helligdager. En buffer i tilfelle kjøleskapet ryker. De vil bestemme over pengene sine. Ved å gi penger til frivillige organisasjoner og ikke de syke tar regjeringen fra dem verdighet. De får ikke velge julemiddagen selv.

Det er på tide å øke ytelsene opp til fattigdomsgrensen. Dette vil ikke gi inflasjon, den kan ordnes på andre vis. Politikerne vil ikke se på alternativene.

Heldige er de som ikke trenger gå på fattighuset hver jul, eller må tenne stearinlys på julaften fordi strømmen er stengt.

Monica Østbø, Oslo


Source link

Related Articles

Back to top button