Norway

Sikkerhetsbil ødela for Hauger etter knallstart: – Synd

Etter gårsdagens historiske Formel 2-seier, leverte Dennis Hauger (19) fra start under søndagens løp i Monaco. Så ville ikke de beryktede marginene spille på lag. Hauger ble til slutt nummer syv.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Fra niende startposisjon leverte 19-åringen en enorm start og tjente fire plasser iløpet av den første runden i de trange gatene i fyrstedømmet. Filipe Drugovic dro fra i front, mens Hauger stabiliserte seg på 5.-plass bak Juri Vips og Jack Doohan, som ble som en liten propp i front.

Dermed etablerte deg seg en luke opp til Théo Pourchaire og Drugovic, som ledet løpet.

Hauger presset lenge med sine supersoft-dekk før han gikk inn på den 10. runden. Med ferske dekk satte han også løpets raskeste runde på runde nummer 14.

HADDE IKKE MARGINENE MED SEG: Dennis Hauger under søndagens hovedløp i Monaco.

Fem runder senere måtte sikkerhetsbilen i aksjon. Det var det flere av løpets fremre biler å benytte seg av, men pitstoppene gikk langt fra knirkefritt. Bergingen av bilen til Amaury Cordeel blokkerte utgangen av depoet. Dette forhindret bilene i front i noen sekunder, men Hauger var for langt bak i feltet til å kunne dra nytte av arrangørtabben.

Haugers gambling med dekkene tidlig i løpet gjorde at han tapte to plasser på at sikkerhetsbilen måtte i aksjon.

– Dette var synd, men slik er det i Monaco. Det er tilfeldigheter. Noen ganger har man flaks, men denne gangen hadde Dennis uflaks, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

BLE HISTORISK LØRDAG: Dennis Hauger vant sprintløpet i Monaco. Aldri før har en nordmann vunnet et Formel 2-løp. Søndag fulgte han opp med en 7.-plass etter å ha startet i niende beste startspor.

Etter hvert som løpet skred frem, ble det mye køkjøring, som det ofte blir i Monaco. Hauger endte på 7.-plass. og noterte seg for nye poeng i sammendraget. Gårsdagens seier var verdt ti poeng.


Source link

Related Articles

Back to top button