Norway

Nær krise for CL-plass: Newcastle senket Ødegaards Arsenal

(Newcastle – Arsenal 2–0) Martin Ødegaard og Co. ga Tottenham en gavepakke mandag kveld.

BAKPÅ: Martin Ødegaard (t.v.) og Emile Smith Rowe under kampen mot Newcastle mandag.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

For nå er det Tottenham som er i førersetet om den viktige 4. plassen. Det holder med uavgjort for Tottenham mot bunnlaget Norwich søndag, for å ta den siste plassen i Champions League. Tottenham har en overlegen målforskjell sammenlignet med Arsenal, 14 mål mer med én kamp igjen.

Alt peker mot Europa League for Arsenal. For Arsenal klarte ikke å slå Newcastle i den nest siste serierunden i Premier League mandag kveld.

Tottenham har 68 poeng, Arsenal 66 foran siste serierunde kommende søndag.

Etter kampen gikk Ødegaard rundt og så ned. Før han kjapt gikk i garderoben. Hodet hang ned.

For etter 56 minutter sendte Callum Wilson, eller benet til Arsenals Ben White, hjemmelaget i ledelsen og publikum på St. James’ Park kunne juble. Isolert sett var det ingen viktig kamp for Newcastle som mest sannsynlig ender litt under midt på tabellen uansett, de kan planlegge for fremtiden med sine nye, ekstremt rike eiere.

– En utrolig prestasjon av Newcastle. Det var gutter mot menn utpå der, sier TV 2-ekspert Eirik Thorstvedt på sending etter kampen.

Arsenal hadde «alt» å spille for, iallfall om alt er en plass i Champions League neste sesong. Men London-laget var sjanseløse. Rett og slett.

Ødegaard var nok en gang kaptein for Arsenal. Og 23-åringen fra Drammen var full av innsats. Syv minutter før full tid ladet han skuddfoten. Og det var nesten noe desperat over det da han dro venstrefoten bakover og skjøt. Det hastet. Forsøket ble blokkert. Og bare minuttet senere var Newcastles Bruno fremme og tok en retur og satte ballen i mål. Arsenal-manager Mikel Arteta var nesten uttryksløs i ansiktet.

SCORET: Bruno scoret Newcastles andre mål, og sørget for en kjempesmell for Arsenal.

Martin Ødegaard har to kamper i Champions League. Begge fra start for Real Madrid i 2020, mot Inter og Shaktar Donetsk. Og nå ser det ut som om han må vente en stund før det blir mer.

De fire beste i Premier League får plass i Champions League. Manchester City og Liverpool har vært klare lenge, Chelsea skal til Premier League neste sesong, men bak der kjemper altså Tottenham og Arsenal om de to siste plassene.

Tottenham, 68 poeng: Norwich (søndag).

Arsenal, 66 poeng: Everton (søndag).

DUELL: Martin Ødegaard (t.v.) kjemper mot Miguel Almiron på Newcastle mandag.

Source link

Related Articles

Back to top button