Norway

Krisestart for Hovland og Europa på Ryder Cup

(USA – Europa 6–2) Viktor Hovland (24) og Tommy Fleetwood (30) rotet bort seieren i sin kamp, og Europa har fått en blytung start i Ryder Cup mot USA.

BAKPÅ: Tommy Fleetwood og Viktor Hovland med kaptein Pádraig Harrington (til høyre). Europa er ille ute etter dag én av Ryder Cup.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

USA er i ledelsen med 6–2 etter dag én av tre. Første lag til 14,5 poeng vinner. Europas åpningsdag er den verste siden 2004. Da tok Europa føringen med 6,5 poeng mot USAs 1,5.

– Vi kan komme tilbake fra 6-2, sier Europas Rory McIlroy.

Det så lyst ut for Hovland/Fleetwood i foursome-kampene – hvor alle spiller på sin ball, men kun det beste resultatet i laget teller – sent norsk tid. Duoen gjorde tidlig to birdier hver og var tre opp mot USAs Thomas/Cantlay. Høydepunktet var en nydelig chip i koppen fra Hovland på hull fire.

Men Hovland/Fleetwood mistet pusterommet. Det skjedde i takt med at de amerikanske parene Johnson/Schauffele og Finau/English var mer og mer overlegne mot henholdsvis Casey/Wiesberger og McIlroy/Lowry.

Cantlay/Thomas vant hull 9 og 12, og var kun én ned før de siste seks hullene. Med en imponerende eagle på hull 16 utlignet Thomas forspranget for USA. Det endte til slutt likt og de delte poengene.

Les også

Hovlands styrke i Ryder Cup – rankes som en av de beste

Verdensener Jon Rahm og makker Tyrrell Hatton reddet uavgjort mot Dechambeau/Scheffeler på hull 18 i vindkastene i Wisconsin, takket være Hatton.

– Det var mye vind. Ingen av oss spilte vår beste golf, sier Rahm.

– Jeg hadde en god partner og koste meg hvert minutt. Vi er et godt lag og vi kommer til å dominere, sier USAs Bryson DeChambeau.

Slik endte fredagens fourball-kamper:

  • Casey/Wiesberger (Europa) mot Johnson/Schauffele (USA): USA vant – 1 poeng
  • Rahm/Hatton (Europa) mot DeChambeau/Scheffler (USA): Likt – 0,5 poeng hver
  • McIlroy/Lowry (Europa) mot Finau/English (USA): USA vant
  • Fleetwood/Hovland (Europa) mot Thomas/Cantlay (USA): Likt – 0,5 poeng hver

– Vi har hatt en nydelig dag og fansen har vært utrolig, sier USAs Harris English til Golf Channel.

Tidligere fredag tok USA ledelsen 3–1 etter foursome-matchene, hvor spillerne slår annethvert slag:

  • Kamp 1: Garcia/Rahm (Europa) mot Spieth/Thomas (USA): Europa vant
  • Kamp 2: Casey/Hovland (Europa) mot Johnson/Morikawa (USA): USA vant
  • Kamp 3: Westwood/Fitzpatrick (Europa) mot Berger/Koepka (USA): USA vant
  • Kamp 4: McIlroy/Poulter (Europa) mot Cantlay/Schauffele (USA): USA vant

– Viktor har all grunn til å være stolt over debuten, sa Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad om Hovland da.

Les også

Hovland roses etter Ryder Cup-åpningen: – All grunn til å være stolt

Fra klokken 14 lørdag venter ny runde med foursome- og fourball-kamper. Laguttakene er foreløpig ikke kjent. Europas kaptein Pádraig Harrington sa tidlig i uken at det var selvsagt at Hovland kunne spille alle fem kampene.

Søndag er det singlespill. I matchplay, som brukes i Ryder Cup, telles poengene i antall seirer på enkelthull på runden – ikke i antall slag brukt totalt på runden, som i «vanlig» golf.

Gjennom historien har USA et solid overtak med 26 seirer mot europeernes 14. Men Europa har vunnet ni av de siste tolv, tross at amerikanerne stort sett har dominert rankinglistene.


Source link

Related Articles

Back to top button