Norway

DNB hever rentene på boliglån og innskudd

Storbanken varsler at renten økes med inntil 0,5 prosentpoeng etter Norges Banks renteheving før helgen.

Publisert:

Saken oppdateres…

– Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten med 0,5 prosentpoeng på rentemøtet 22. september, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB.

Banken opplyser at unge som skal kjøpe sin første bolig får bankens beste flytende rente på 3,39 prosent.

De nye rentene gjelder fra 27. september for nye boliglån og innskudd. 7. november økes rentene på eksisterende produkter, i henhold til lovreguleringen.

Rentehevingen kommer etter at Norges Bank før helgen hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng til 2,25 prosent.

Sentralbanken kom samtidig med nye prognoser som legger opp til ytterligere rentehevinger både i november, desember og mars.

– Med en slik utvikling i styringsrenten kan boliglånsrenten bli mellom 4 og 4,5 prosent, sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache under pressekonferansen torsdag.

KLP var først

Det var KLP Banken som var først ute, og hevet selv boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng. Alle de flytende utlånsrentene heves så mye, med unntak av seniorlån.

Innskuddsrenten hos banken ble hevet med inntil 0,6 prosentpoeng. Dette gjelder kun for Topprentekonto med innskudd på over 100.000 kroner.

Like etter KLP-banken meldte Sparebanken Sogn og Fjordane at de også setter opp sine renter på boliglån og innskudd med 0,50 prosentpoeng.


Source link

Related Articles

Back to top button