Norway

De er alle blitt kåret til Årets osloborger. Hvem bør få prisen i år?

Aftenposten jakter hvert år på en person som har gjort Oslo til en enda litt bedre by å bo i. Hvem bør få hedersprisen i år?

Et sted i Oslo går nå årets osloborger. Men vedkommende er ennå ikke nominert. Der kan du som leser dette, bidra. På bildet ses Slottet fra en litt uvant vinkel.

Bruk skjemaet nederst i saken til å sende oss navn på en person du mener bør bli nominert, sammen med en begrunnelse.


Har du en venn, en nabo, en bekjent eller en annen person du mener fortjener heder?

Også i år skal Aftenposten kåre Årets osloborger, og vi trenger din hjelp. Nå kan du sende inn kandidater til å motta prisen.

Ifølge prisens kriterier letes det etter «en ildsjel som har beveget seg utenfor eventuelle stillingsinstrukser. En person som bruker tid og krefter på å gjøre hverdagen litt bedre for sine medmennesker. En som har gjort Oslo enda litt bedre å leve i.»

Hedret for synliggjøring

I fjor hedret Aftenpostens lesere forfatter Jan Grue med osloborger-tittelen for sitt arbeid med å synliggjøre funksjonshemmedes plass i Oslos byliv.

Tidligere har store kjente navn som Wenche Foss og Gunnar Sønsteby fått prisen. Men den er også blitt tildelt mindre kjente Oslo-folk, som Rema-kjøpmann David Adampour. Han fikk prisen for sitt arbeid med å få folk med liten jobberfaring inn i arbeid.

  • NB: Byrådspolitikere kan ikke nomineres.
Jan Grue (2021) (f.v.), Eline Thorleifsson (2019) og Espen Rostrup Nakstad (2020) er de siste tre vinnerne av Aftenpostens pris Årets osloborger.

Vil hedre ildsjeler

– Vi gleder oss veldig til å se hvem leserne vil nominere i år. Etter et par år i unntakstilstand har Oslo vært tilbake i full sving i 2022. Det skjer veldig mye i byen på en rekke felt – både lokalt og i sentrum. Bak denne rivende utviklingen står det veldig mange flinke folk, sier Hanne Waaler Lier, leder for Aftenpostens Oslo-redaksjon.

Samtidig har høsten vært preget av at mange har fått økte levekostnader og mindre å rutte med.

– Med årets osloborger ønsker vi å hedre noen av ildsjelene som er med på å gjøre byen bedre for oss alle, sier Lier.

Fristen for å nominere kandidater er 11. desember. Etter vi har mottatt forslag fra leserne vil en jury vurdere forslagene og plukke ut finalistene. Deretter blir det opp til leserne å stemme frem Årets osloborger.

Vinneren kåres i romjulen. Prisen blir delt ut på Aftenpostens nyttårskonsert.

  • Bruk skjemaet til å sende oss navn på en person du mener bør bli nominert i år sammen med en begrunnelse.

Source link

Related Articles

Back to top button