Norway

Annonsørinnhold: Slik halverte Alf-Konrad strømregningen i vintermånedene

Både panelovner og vedfyring måtte til for å få behagelig temperatur i huset fra 70-tallet. Med varmepumpe fikk Alf-Konrad Wilhelmsen lavere strømregning og bedre komfort.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Vinteren er i ferd med å gjøre sitt inntog over hele landet, og ute kryper temperaturen nedover. Samtidig er strømprisene høye, og mange lurer på hvordan de kan redusere forbruket for å unngå høye strømregninger.

Ifølge bærekraftstrainee og kundeanalytiker hos Ishavskraft, Julie Wagner, er varmepumpe svaret.

Aldri vært mer lønnsomt

Hun forteller at varmepumpe aldri vært mer lønnsomt enn det er i dag, og det til tross for at det koster en del å kjøpe, montere og vedlikeholde pumpen.

Disse kostnadene sparer du inn i løpet av en periode på tre til sju år ved at du reduserer strømregningen. Antall år avhenger av hvor du bor, da strømprisene varierer fra landsdel til landsdel.

– I løpet av februar, en av de kaldeste vintermånedene, sparte våre kunder i gjennomsnitt 590 kWh i måneden ved bruk av varmepumpe. Dette utgjør omtrent 26 prosent av forbruket, forteller Wagner.

KAN SPARE MER: Ifølge bærekraftstrainee og kundeanalytiker hos Ishavskraft, Julie Wagner, blir det enda mer å spare for folk i Sør-Norge denne vinteren.

Trenger du ny varmepumpe? Ishavskraft kan hjelpe deg.

Billigere og mer komfortabelt

Alf-Konrad Wilhelmsen bor i et hus fra 1972. Huset er ikke etterisolert, og før han fikk installert varmepumpe, måtte han ty til både panelovner og vedfyring for å holde en behagelig innetemperatur gjennom vinteren

– I månedene fra november til mars-april betalte jeg tidligere 1500-2000 kroner i måneden for strøm. Etter at jeg fikk installert varmepumpe, har jeg ikke hatt en eneste strømregning på over 1000 kroner, sier han.

Viktigere enn lavere strømregning syns han likevel det er med komforten.

– Det er utrolig godt å ha stabil varme hele døgnet. Jeg slipper å stå opp for å fyre i ovnen, og huset er ikke lenger iskaldt når jeg kommer hjem fra reise, sier han.

ENKELT: Alf-Konrad Wilhelmsen er glad for at installering av varmepumpen var inkludert i prisen.

ENKELT: Alf-Konrad Wilhelmsen er glad for at installering av varmepumpen var inkludert i prisen.

Installering inkludert

Fra Ishavskraft fikk Wilhelmsen tilbud om å betale ned varmepumpen sammen med strømregningen. På den måten unngikk han et stort innhogg i økonomien.

– Det er en gunstig måte å få varmepumpe i hus. Med månedlige avdrag merker du ikke en gang at du har kjøpt varmepumpe, for strømregningen er uansett lavere enn før, sier han.

Han er også glad for at installasjon var inkludert i kjøpet.

– Når man er så lite handy som jeg er, da er det utrolig godt at alt blir ordnet, ler han.

Hos ishavskraft kan du velge mellom tre ulike modeller fra Fujitsu, og prisen inkluderer installasjon. Varmepumpen betales ned sammen strømregningen over fire år, og tilbudet er rente- og gebyrfritt.

Spar penger på strømregningen med varmepumpe.

Sparer mer i år

Ifølge nye prognoser ser det ut til at du vil spare enda mer på å installere varmepumpe denne vinteren. Særlig dersom du bor i Sør-Norge.

– Prognosene for 2023 tyder på en strømpris på omtrent 1,75 kr/kWh i Sør-Norge, til tross for strømstøtte. Besparelsen ved installasjon av varmepumpe blir i så fall omtrent 8500 kroner i året, eller rundt 700 kroner i måneden, sier Wagner.


Source link

Related Articles

Back to top button