Netherlands

Reisadvies Sri Lanka aan gepast en DCC nieuws

De classificatie van Sri Lanka is van ‘hoog risico’ naar ‘zeer hoog risico’ land veranderd dit heeft gevolgen voor uw reis naar Nederland.

Reisadvies Sri Lanka aangepast

Het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast: van hoog naar zeer hoog risico gebied. Vanaf 14 augustus 2021 moet u een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. U moet ook een quarantaineverklaring bij u hebben. Bij thuiskomst in Nederland moet u verplicht in (thuis)quarantaine. Lees het hele reisadvies op www.nederlandwereldwijd.nl/landen/sri-lanka/reizen/reisadvies.

Reist u naar Nederland gebruik dan deze checklist: www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist-entry/from-outside-the-eu.

Digitaal Corona Certificaat

Nederlanders die gevaccineerd zijn in het buitenland kunnen als ze aan de voorwaarden (www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/eisen-vaccinatiebewijs-voor-reizigers-naar-nederland) voldoen een Digitaal Corona Certificaat (DCC) voor de EU krijgen. Deze kan daarna worden ge-upload in de CoronaCheck app. Hiermee kunt u makkelijker inreizen in alle EU landen, en plaatsen/evenementen bezoeken die anders restricties hebben. Een Nederlander of iemand die woonachtig is in Nederland en die volledig gevaccineerd is in een land buiten de EU, kan de vaccinatie ook laten registreren in Nederland.

Wilt u zich registreren voor de DCC in Nederland? Maak een afspraak via 0031 (0)30 – 8002899. U moet hiervoor naar een locatie komen dichtbij Utrecht Centraal. De exacte locatie staat in uw afspraak bevestiging.

U vindt meer gedetailleerde informatie hier: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/vaccinatiebewijs/gevaccineerd-in-het-buitenland


Source link

Related Articles

Back to top button