Netherlands

Bezoeken consulair team Madrid aan de regio in 2021

Het consulair team van de Ambassade in Madrid bezoekt jaarlijks vijf regio’s in Spanje met het Mobiele Aanvraagstation (MVA). Tijdens deze bezoeken bieden wij Nederlanders de mogelijkheid om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, zodat daarvoor niet naar Madrid hoeft te worden gereisd.

Planning

Als gevolg van de Covid-pandemie hebben we in 2020 en in de eerste helft 2021 alle bezoeken moeten annuleren. Natuurlijk was dit, vooral voor u, maar ook voor ons een behoorlijke tegenvaller. We zijn dan ook verheugd u te kunnen informeren dat we vanaf september 2021 onze MVA bezoeken weer willen hervatten.
De planning is als volgt:

 Balearen 20/21/22 september 2021
 Canarische eilanden 25/26/27 oktober 2021
Benidorm (La Nucía) 15/16/17 november 2021
Barcelona 1e kwartaal 2022
 Málaga 1e kwartaal 2022

Afspraak maken

Afspraak maken Balearen
Voor het bezoek aan de Balearen: Stuur uiterlijk 12 september 2021 een e-mail naar [email protected] Geef in uw e-mail aan dat u een afspraak wilt maken voor de aanvraagsessie in de Balearen. Geef ook aan voor hoeveel personen u een afspraak wilt maken. U ontvangt dan in week 37 (13 – 17 september 2021) een e-mail met de tijd van uw afspraak.

Afspraak overige regio’s
Voor de overige bezoeken: Het is nog niet mogelijk een afspraak te maken voor de Canarische eilanden, La Nucia, Barcelona of Malaga. Circa 4 weken voor het gepland bezoek zal het mogelijk zijn een afspraak in te plannen. Houd de website en Facebookpagina van de ambassade hiervoor in de gaten.

Benodigde documenten

Maak voor elke persoon een persoonlijke checklist via de pagina Paspoort of ID-kaart aanvragen als u in Spanje woont. U leest dan welke documenten u moet meenemen naar de afspraak. De pasfoto in een paspoort of ID-kaart moet voldoen aan een aantal eisen. Lees meer over deze eisen en waar u de pasfoto kunt laten maken.

Betaling

U kunt ter plekke pinnen met een debit- of creditcard in euro’s (EUR), zoals Mastercard/Visa. U kunt niet betalen met American Express. Contant betalen is ook niet mogelijk.

De prijzen van paspoorten en ID-kaarten kunt u bekijken in het overzicht consulaire tarieven.

Let op: voor reisdocumenten die worden aangevraagd tijdens een MVA-bezoek wordt sinds 2 augustus 2021 door het ministerie van Buitenlandse Zaken een toeslag van euro 22,70 per document in rekening gebracht.

Reisdocument aanvragen bij de Ambassade in Madrid

Meer informatie over het aanvragen van een paspoort bij de Ambassade in Madrid kunt u vinden op de pagina Paspoort ofID-kaart aanvragen.

Reisdocument aanvragen op Schiphol en in Nederlandse grensgemeenten

Het is ook mogelijk om op afspraak een aanvraag voor een reisdocument in te dienen in de aankomsthal op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

NB: Het al dan niet doorgaan van de consulaire bezoeken zal afhankelijk zijn van de situatie rondom Covid-19. Als reizen door de epidemiologische situatie in Spanje niet verantwoord is, kunnen de bezoeken worden geannuleerd.


Source link

Related Articles

Back to top button